Terugblik: Meet & Greet Sophie Hannah

20 januari jl. Meet & Greet te Rotterdam 



¶ Really enjoyed this afternoon with mysterie & crime.
Annette Overvoorde, Birdy's Boeken ¶





Beste lezers,

Op zaterdagmiddag 20 januari presenteerde The House of Books, in samenwerking met het AD, het nieuwste boek van Sophie Hannah:
"Heb jij haar gezien?".

Onder leiding van Janneke Siebelink ging Sophie Hannah in gesprek met collega-auteurs Isa Maron, Simone van der Vlugt en Inge Ipenburg. De stelling was: Waarom kunnen vrouwen, zowel lezers als auteurs, geen genoeg krijgen van thrillers?. Het was een superleuke middag. Hierbij een kort verslag.

Verzamelen om 14:30 uur

Gezien de lokatie in Rotterdam was, en het daar altijd druk is, namen wij van Birdy's Boeken de Randstadrail/ metro naar Rotterdam Centraal. Onderweg stapte er een bekende reporter in van het NOS journaal. Hij vertelt vaak over politieke zaken ( inmiddels weten we zijn naam: Wouter de Winter, politiek verslaggever van de Telegraaf.) Natuurlijk steeg de nieuwsgierigheid. Het antwoord kwam, toen wij uit de metro stapte en boven waren aangekomen. Daar stond een grote  mensenmassa te demonstreren, veel mensen werden geïnterviewd en er werden opnames gemaakt. Wat een sensatie voor de zaterdagmiddag. Het was wel spannend om te blijven kijken, maar gezien het mijn onderwerp niet was, liepen we toch verder. Om de hoek zagen we een groot gebouw daar moest het zijn. Aan de overkant liep een blonde dame in een mooie blauwe jas, ze vroeg aan iemand de weg. Aardig persoon als ik ook ben liep ik snel naar haar toe, want dit was Simone van der Vlugt, de auteur. En we moesten toch naar het zelfde boekenfeestje. Natuurlijk gaf ik aan dat ik groot fan was en dat het wel heel bijzonder wad, dat we zo samen opliepen naar de ingang van het AD. Deze ingang zat helemaal dicht. Er waren al 3 mensen aan het bellen maar geen reactie. De wind was koud, dat was goed geregeld..dus niet. Simone van der Vlugt stond er nog, toen ook Sophie Hannah kwam aangelopen op haar Teva-slippers. Gelukkig kam er iemand uit het gebouw, dus de deur ging open. Het was nog wel even babbelen voordat er überhaupt iemand naar binnen mocht, al was het maar in het gangetje. Rond 14:30 uur kwamen er 2 personen om de mensen te begeleiden.





Bij binnenkomst in een grote zaal waar het weer heerlijk warm was, stond de dampende koffie al klaar. Op aanraden van Inki Kroon van Thrillerlezers namen wij plaats op de eerste rij, want dan maak je mooie foto's, zei ze. En dat is natuurlijk helemaal waar. 


Juul, Lilian & Inki.


En zo zaten er veel bloggers op de eerste rij, terwijl de zaal zich vulden met wel 150 gasten. Hier zijn Juul (Juul's Boekwinkeltje) , Lilian en Inki ( Thrillerlezers) in beeld. Later zag ik o.a. Sandra, Connie Flipse en Miriam Bakker v.d. Linden
(Thrillers en More) ook verschijnen. Hilarisch en superleuk. Proost ladies! 




Janneke Siebelink



Janneke Siebelink als leading-lady

Janneke Siebelink (1974) is de dochter van auteur Jan Siebelink (oa. bekend van Knielen op een bed violen.) en is werkzaam als hoofdredacteur bij Lees.Bol.com. Je ziet haar regelmatig op tv op in programma's te praten over mooie boeken. Janneke gaf het publiek aan wat er te wachten stond. Ze zag er erg mooi uit, in zwarte outfit met leren broek. 


Inge Ipenburg


Inge Ipenburg beet de spits af 

Als eerste kwam Inge Ipenburg ( geboren in 1957) naar voren. Zij is actrice en natuurlijk vooral bekend als Martine Hafkamp in Goede Tijden Slechte Tijden. En natuurlijk uit Westenwind, mijn favoriete serie uit de jaren 90. Zij doet nog veel meer dan dat. Ze speelt in films en series, presenteerde en in 2007 deed ze mee in Wie is de mol. En ze schreef 2 spannende boeken: Het gerecht en een schitterend geluk. Inge las een stuk voor uit het nieuwe boek van Sophie Hannah en heeft het talent, om het publiek voor zich te winnen met haar mooie stem. Op de vraag: wat vind jij de mooiste thriller, zei Inge: De handen van Kalman Teller door Auke Andriessen. Inge zat in 2011 in de jury van de Gouden Strop, en Auke won toen deze prijs. 



Sophie Hannah


Sophie Hannah gepassioneerd door mysterie en crime

Sophie Hannah (1971) is de dochter van een hoogleraar en kinder-boekenschrijfster. Haar eerste gepubliceerde kinderboek heette Carrot the Goldfish. Ze publiceerde Poeziebundels en in 2006 publiceerde ze haar eerste boek voor volwassenen. Haar beste thriller ooit is: Murder on the Orient Express, door Agatha Christie. Een waar "Masterpeace" aldus Sophie Hannah. 

¶ I was also obsesed by mysterie stories closest to real life, every day there is a mysterie ..a look of a person, or what does that person think 
Sophie Hannah ziet dus in veel dingen al een mysterie, waar ze over nadenkt. Door het schrijven van Crime krijgen deze mysteries een oplossing. Dat geeft haar een goed gevoel. Haar moeder was ook schrijfster, maar toen ze klein was, zag ze haar nooit echt schrijven. Ze schreef kinderboeken en schrijft nu boeken voor volwassenen. Sophie schrijft ook gedichten en is bezig met een musical: The murder of mister E. Het is een combi tussen mysterie en de leuke gekke dingen uit de film Mathilda. 

De auteur geeft aan dat ze erg houdt van gestructureerd schrijven en geeft aan dat daardoor haar lezers  ook zo genieten. Voordat ze schrijft moet alles op orde zijn. 

They all want structure 






¶ My best & favorite bookstore is The Poisoned Pen. It's in Scottsdale, Arizona 

Op haar jaarlijkse "booktour" door Amerika gaat ze altijd langs bij haar favoriete boekwinkel The poisoned Penn Bookstore. Ze vindt Arizona echt mooi qua omgeving. Daar deed ze de research voor haar nieuwe boek. Twee zaken triggerde haar tot het verhaal. Ten eerste tijdens haar tijd in Amerika verbleef ze in een mooi resort, waar het aan niets ontbrak. Zo'n resort en de mooie omgeving was echt "the spot" voor een thriller, aldus Sophie. Maar er was nog iets. Tijdens haar US-book-tour was er een "tv-exposure"van een vermist meisje. Een heel bijzonder verhaal, the Casey Anthony-missing. Pas na 1 maand gaf haar oma het meisje als vermist op. 

Janneke Siebelink vroeg haar nog, of het boek ook een link had naar de verdwenen Maddie McCan. Sophie gaf aan, dat dit niet het geval was. Het was echt de vermissingszaak uit Arizona.




Isa Maron introduceert de Schaal van het kwaad

Isa Maron (1965) is schrijfster en schrijfcoach. In 2008 debuteerde zij met Passiespel. In 2014 verscheen deel 1 van het vierluik over de Noordzeemoorden: Galgenveld. Zij maakt deel uit van het Moordwijven collectief, een groep van 5 thrillerschrijvers. Haar favoriete thrillerboek heet "Misery" door Stephen King. Isa Maron heeft iets met geweld tegen vrouwen. Ze begon met de vraag "hebben we nog wel mannen nodig?". Of zijn ze gewoon onnodig of bang. In haar optiek was dit niet helemaal het geval en zouden we wel zonder de man kunnen blijven bestaan. Ze stelden zich voor een soort stamhouder van cellen voor de voortplanting aan te houden, dan kon de rest wel weg. ( Yeah, right!) Daarnaast liet zij het publiek kennismaken met De schaal van het kwaad, ontwikkeld door Dr. Michael Stone. Het is een index van 22 levels van het kwaad.




De discussie van het panel kon beginnen


Na het betoog van Isa Maron volgde er een discussie tussen Inge Ipenburg, Sophie Hannah en Simone van der Vlugt. Janneke Siebelink vroeg het publiek of het nu echt belangrijk is, bij de aanschaf van een boek ....of de auteur een man of vrouw is. Sophie Hannah gaf aan, dat je natuurlijk wel kijkt welk boek of richting je interessant vindt. Dus dat speelt zeker wel mee. Er werden verschillen genoemd tussen man en vrouw, Simone van der Vlugt gaf het gevoel  van veiligheid weer die toch anders is tussen man en vrouw. En tenslotte gaf Sophie Hannah haar mening, dat het niets uitmaakt welke "gender"je hebt.

Laatste wens


En tenslotte wenste Sophie Hannah dat iedereen aan het lezen zou blijven. Van groot naar klein.  Inge voegde daaraan toe, dat we echt moesten doorgaan met het vertellen van verhalen. Simone gaf aan dat helaas niet iedereen lezen echt heel leuk vindt. Ze vertelde over haar kinderen, die de boekenkasten wel vulden..maar meer voor de kast, dan voor de fun.
De discussie werd beëindigd. Het gezelschap nam nog geen afscheid, want er was nog tijd voor Meet & Greet. Hier de foto's. Enjoy!


De gasten checken de laatste zaken 

Ja, we kunnen!

Inge Ipenburg heeft echt een mooie stem

Simone van der Vlugt vertelt in gedachte..



Sophie Hannah vertelt over Mysteries & Crime



Sophie Hannah her shoe



Inge Ipenburg, Isa. Maron, Simone vd Vlugt,
& Sophie Hannah..Superleuk!



Heerlijk mens, die Sophie Hannah..
Ik nam even mijn momentje.


Juul, Isa Maron, Inki, Lilian & me.
dankje Inki voor deze leuke foto




Met Janneke Siebelink en Isa Maron


Simone vd Vlugt & Me



Inge Ipenburg & Me

Het was erg leuk en interessant om mee te maken. Ik vroeg Simone van der Vlugt waarom ze ook historische romans schrijft. En gaf Inge Ipenburg een groot compliment, met haar stem trekt zij een heel publiek naar zich toe. Inge gaf aan dat ze ook veel inspreekt voor Storytel. Een goed momentje om daar ook eens naar te kijken of te luisteren.





Rob Oostveen


Nieuwe ontmoeting

Het verrassende van boekenfeestjes is, dat je altijd wel iemand ontmoet die je nog niet kent. Dit keer was daar auteur Rob Oostveen (1948). Hij is van huis uit ondernemer en bedrijfskundige. Hij is bedenker van online communities, zoals Smulweb. Hij is thrillerschrijver en liet zijn nieuwe covers zien. Ze zien er echt prachtig uit.
*(Meer info over Rob Oostveen: http://www.roboostveen.com/index.htm)

Het was een ontzettend interessante en gezellige middag en voldaan gingen wij (manlief & moi) van Birdy's Boeken weer huiswaarts.

Tot het volgende boekenfuifje!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken



Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie